Programare

Proiect JANPA

Actiunea comuna privind nutritia si activitatea fizica- JANPA (Joint Action on Nutrition and Physical Activity)

Actiunea comuna privind nutritia si activitatea fizica- JANPA (Joint Action on Nutrition and Physical Activity).


Janpa este o cooperare europeana in domeniul nutritiei si activitatii fizice. Principalul obiectiv al proiectului Janpa este sa contribuie la stoparea cresterii prevalentei excesului ponderal si a obezitatii la copii si adolescenti in Statele Membre UE pana in 2020. Janpa pune
accentul pe factorii specifici care contribuie la politicile de sanatate referitoare la nutritie si activitate fizica ce vizeaza copilul si adolescentul.

Domenii de lucru

Pentru atingerea obiectivelor propuse, JANPA este structurata in 7 pachete de lucru. Prin identificarea si selectia celor mai bune practici in cadrul tarilor participante, JANPA isi propune sa: estimeze si sa previzioneze costurile economice ale excesului de greutate si ale obezitatii, sa imbunatateasca implementarea interventiilor de promovare a alimentatiei sanatoase si a activitatii fizice in randul femeilor gravide si a familiilor cu copii mici, sa contribuie la o ingrijire mai sanatoasa a copilului in familie, gradinita, cresa si scoala, sa imbunatateasca modul in care informatiile nutritionale despre alimente sunt colectate si folosite de autoritatile sanitare publice, factorii de decizie si familii.

LET’S ROLL! 

Cercetatori, experti si alti factori de decizie dintr-o serie de institutii din Europa s-au intalnit pe 28 septembrie la Luxemburg pentru a lansa proiectul JANPA. Lansarea publica a fost urmata de o intalnire de doua zile a reprezentantilor partenerilor participanti.

Brosura JANPA prezinta simplu si concis proiectul.

Diseminarea rezultatelor

JANPA isi propune sa ajunga la factori de decizie, organisme educationale, scoli, asociatii de parinti si comunitati de cetateni si alti profesionisti din domeniul nutritiei, activitatii fizice si prevenirii obezitatii, care implementeaza activitati in randul copiilor, mamelor si familiilor. Prin integrare si impartasirea cunostintelor, JANPA intareste valoarea rezultatelor obtinute. Urmariti JANPA pe Twitter, , Facebook si YouTube .

Copacul JANPA

JANPA se refera la copii, alimentatie sanatoasa si activitate fizica. Acestea sunt elementele simple ale identitatii vizuale Janpa: marul – cel mai comun fruct in randul tarilor UE – reprezinta alimentatia sanatoasa iar copilul culegandu-l din copac reprezinta un mod placut de practicare a activitatii fizice.

Mai multe despre proiectul JANPA

Leaflet Janpa

Distribuie pe