Programare
Acasă Evenimente Simpozionul ”Afecțiuni induse de gluten – prevenție, diagnostic, monitorizare”.

Simpozionul ”Afecțiuni induse de gluten – prevenție, diagnostic, monitorizare”.

Distribuie pe

Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu-Rusescu” în parteneriat cu Asociația Română pentru Intoleranța la Gluten (ARIG), organizează simpozionul “Afecțiuni induse de gluten – prevenție, diagnostic, monitorizare”.

Scopul acestui simpozion este de a dezbate împreună criteriile moderne de diagnostic clinic, biologic și histologic al afecțiunilor induse de gluten, astfel putând identifica cât mai precoce aceste afecțiuni, să inducem dieta restictivă numai la cazurile confirmate argumentat, să putem preveni apariția complicațiilor posibile, unele dintre acestea severe, și în final să creștem calitatea vieții acestor copii.

Afecțiunea este subdiagnosticată în România, incidența în populația generală fiind mult sub aceea din alte tări europene.

Sunt invitați să participe medici de familie, suspiciunea timpurie de diagnostic fiind una din căile majore  de diagnostic precoce, precum și medici în specialitatea pediatrie, gastroenterologie pediatrică și alergologie.

Simpozionul se va desfăsura în mai multe orașe după următorul calendar:

Participarea este gratuită și acțiunea este creditată de către Colegiul Medicilor din România (CMR). Înscrierile se fac pe email la adresa boala.celiaca@gmail.com În limita locurilor disponibile.

Distribuie pe