Programare
Acasă Campanii si donatii Maternitatea Polizu – operatii pe inima pentru nou-născuţi

Maternitatea Polizu – operatii pe inima pentru nou-născuţi

Distribuie pe

Incepand din 2010, in Maternitatea Polizu exista echipament conceput în special pentru secţiile de neonatologie şi adresat în principal nou-născuţilor cu afecţiuni cardiace. Aparatul are integrat un sistem de resuscitare ce permite realizarea unor proceduri complexe la o scară foarte mică, aşa cum este corpul unui nou-născut, în care dispozitivele pentru adulţi sunt inutile, (informatii conform newsin.ro).

„Aparatul – denumit Panda Warmer – furnizeaza suport pentru interventii chirurgicale pe cord si proceduri de radiografie pentru nou-nascuti.

Dispozitivul are integrat un sistem de resuscitare, care permite realizarea unor proceduri complexe la o scara foarte mica – cum este corpul unui nou-nascut – in care dispozitivele pentru adulti sunt inutile. Alte caracteristici importante ale echipamentului includ: modulul integrat de monitorizare SpO2 MASIMO SET™, o lumina de examinare cu pozitii multiple, ventilatie integrata (O2), senzor special pentru detectarea temperaturii corpului intr-un mod neinvaziv.”

„Nou-nascutii sunt una dintre categoriile de pacienti cele mai delicate, iar doctorii care ii trateaza pe acesti mici pacienti fac uneori adevarate miracole. Interventiile chirurgicale pe cord reprezinta o procedura dificila, complicata si cu risc ridicat, iar cand pacientul este un bebelus, sarcina devine de zece ori mai dificila. Stiinta si tehnologia continua sa se imbunatateasca si sa ofere personalului medical cele mai bune instrumente si echipamente pentru a-si indeplini misiunea, aceea de a salva vieti”, a declarat Prof. Dr. Silvia Stoicescu, Seful Sectiei Neonatologie.

Aceeasi companie a dotat maternitatea şi cu primul monitor cerebral BRAINZ BRM3 din România, un echipament care monitorizează ambele emisfere ale creierului la nou-născuţi, oferindu-le specialiştilor neonatologi acces la informaţii vitale 24 de ore din 24. Conform datelor statistice, aproape 10% din numărul total al nou-născuţilor (aproximativ 400 de cazuri pe an) este reprezentat de copiii născuţi prematur, care prezintă un risc ridicat de probleme neurologice. Până la 5% dintre cazuri pot conduce la dizabilităţi pe termen lung. La Maternitatea Polizu din Bucureşti se nasc anual aproximativ 3.500 de bebeluşi.

Amway a donat Maternitatii Polizu echipamente medicale de inalta tehnologie, in cadrul programului global „One by One for Children”. Aceste donatii fac parte din parteneriatul incheiat in 2010 cu Amway Romania cu una dintre cele mai bune institutii de ingrijire a copiilor din Romania, Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu”.

16 decembrie 2010
Sursa evz.ro 

Distribuie pe