Programare
Acasă Studii si cercetari Au fost obținute rezultate convingătoare cu privire la primul medicament pentru boala celiacă

Au fost obținute rezultate convingătoare cu privire la primul medicament pentru boala celiacă

Distribuie pe

Pentru prima oara, au fost obtinute rezultate convingatoare cu privire la un medicament pentru boala celiaca.

Studiul international, publicat ieri in New England Journal of Medicine, una din cele mai prestigioase reviste medicale din lume, prezinta un medicament candidat numit ZED 1227. Medicamentul s-a dovedit a fi capabil sa inhibe activitatea transglutaminazei 2, blocand astfel initierea mecanismelor bolii celiace la nivelul intestinului.

Rezultatele studiului de faza 2 in care medicamentul a fost testat la pacientii adulti cu boala celiaca sustin utilizarea in viitor a inhibitorilor de transglutaminaza 2 in tratamentul bolii celiace. Pana in prezent boala celiaca se putea trata doar cu dieta fara gluten pe toata durata vietii.

Suntem onorati ca din echipa de cercetare a acestui studiu inovator face parte dna. dr. Alina Popp, coordonator al Centrului de Management pentru Boala Celiaca din INSMC Bucuresti, Conferentiar Universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2032441?fbclid=IwAR2-9R5yBo-QSQzxlzXW6fMHK18KHgSQ6PWorGMGMZOyWtyl9_abrA1zkhY

Distribuie pe