Analize Programare
Buletin pentru analize

Vă rugăm să introduceți codul primit in urma analizelor făcute la INSMC mai jos.

Codul se află pe partea dreaptă al buletinului de analize

Acasă Despre Noi Puncte forte INSMC Screeningul si tratamentul retinopatiei de prematuritate

Screeningul si tratamentul retinopatiei de prematuritate

În fiecare an, în INSMC aproximativ 1000 nou-născuti prematur sunt investigati prin screening și mai mult de 10% au fost tratați cu succes.

INSMC este coordonator in Programul national de sanatate Screening pentru depistarea precoce a retinopatiei de prematuritate, tratamentul si dispensarizarea bolnavilor".

În fiecare an, în INSMC aproximativ 1000 nou-născuti prematur sunt  investigati prin screening și mai mult de 10% au fost  tratați cu succes.

Prin personalul cabinetului de oftalmologie din INSMC  incepand cu anul 2002 se efectueaza screeningul la nou-nascutii prematuri, în scopul determinarii retinopatiei de prematuritate, o tulburare care netratata duce la cecitate.  Diagnosticul precoce  și tratamentul  cu ajutorul laserului previn orbirea.

INSMC este coordonator in Programul national de sanatate Screening pentru depistarea precoce a retinopatiei de prematuritate, tratamentul si dispensarizarea bolnavilor”.

Factorii de risc, screening si tratament ai retinopatiei de prematuritate sunt temele care au fost discutate in cadrul simpozionului managementul retinopatiei de prematuritate, organizat de INSMC impreuna cu Agentia Internationala pentru Prevenirea Cecitatii, Societatea Romana de Oftalmologie in data de 13 martie 2015. Detalii conferința aici.