Programare
Acasă Despre Noi Puncte forte INSMC Screeningul si tratamentul retinopatiei de prematuritate Laboratorul de Cercetare in Pediatrie si Obstetrica Sociala

Laboratorul de Cercetare in Pediatrie si Obstetrica Sociala

Laboratorul de cercetare in pediatrie si obstetrica sociala este unic prin abordarea multidisciplina si multisectoriala , medicala si sociala a unor cercetari in domeniul sanatatii publice

Laboratorul de cercetare in pediatrie si obstetrica sociala este unic prin abordarea multidisciplina si multisectoriala, medicala si sociala a unor cercetari in domeniul sanatatii publice precum:

Statusul nutrițional al copiilor și femeilor gravide, Sănătatea reproducerii în România, Utilizarea serviciilor prenatale, Calitatea serviciilor pentru sugari, Abuzul si neglijara copiilor, Cauzele mortalității materne și infantile.

Rezultatele acestor studii sunt utilizate pentru diverse categorii de beneficiari.

Ele deservesc la elaborarea strategiilor și politicilor de sănătate publică în domeniul sănătatii copilului si a femeii gravide, a programelor nationale de sanatate, membrii echipei Laboratorului de Pediatrie şi Obstetrică Socială coordonand tehnic programele naţionale de sănătate adresate femeii şi copilului (PN 5 ). Detalii programe aici.

De rezultele acestor studii beneficiaza totodata si specialistii din domeniu precum si publicul larg.

Astfel, medicii de familie si asistentele medicale pot participa la cursurile privind alimentaţia sugarului şi îngrijirea copilului mic, iar specialiştii oftalmologi la stagiile practice care abordeaza retinopatia la nou nascut.

Publicului larg ii sunt puse la dispozitie publicaţiile, referitoare la îngrijirea şi alimentaţia copilului mic, la alaptare, materiale care au la bază rezultatele cercetărilor efectuate în ultimii ani.